torstai 27. maaliskuuta 2014

"Veriryhmässä apu ja ilo tuplaantuvat"

SPR Kuopion ensiapu-VeriRyhmän perustaminen

Kun päätös VeriRyhmän perustamisesta oli tehty, loppu olikin helppoa. Veripalvelun nettisivuilla on hyvät ohjeet ryhmän perustamiseen. Ilmoittauduimme VeriRyhmäksi netissä, jonka jälkeen meille nimettiin veripalvelusta oma VeriRyhmän yhdyshenkilö.

Saimme ”aloituspakkauksen”, joka sisälsi tietoa ja materiaalia verenluovutukseen liittyen sekä ohjeita veriryhmänvetäjälle käytännön asioista. Lisäksi saimme ryhmällemme oman veripankkikirjan, johon keräämme merkintöjä verenluovutuskerroista itsemme iloksi. Kerrallaan luovuttamaan sopivin porukka on 4-6 henkilöä, joten useita aikoja on hyvä sopia. Luovutustahti voi olla tiheimmillään olla miehillä 61vrk ja naisilla 91 vrk. Kaikkien ei tarvitse mennä luovuttamaan ryhmänä, vaan voi katsoa myös itselleen sopivan ajan ja ilmaista veripalvelun henkilökunnalle luovutuksen yhteydessä kuuluvansa VeriRyhmään.

Haastavin vaihe VeriRyhmän perustamisessa oli saada muodostettua yhteinen yhteydenpitotapa veriryhmäläisten välille, jotta yhteisen luovutusajan sopiminen onnistuisi. Jotenkin tuntuisi, ettei tämä voisi olla haastavin osuus tässä tietoliikenne modernissa yhteiskunnassa tai sitten itse olen aikaani jäljessä. Organisointi- ja yhteydenpitoasioista saan varmasti oivaltaa paljon uusia asioita vielä jatkossa. Onneksi ryhmäläisemme ovat olleet kärsivällisiä ja kannustavia. :)

Yhdessä tekeminen on kyllä mukavaa. Oma ensimmäinen VeriRyhmän leivissä tapahtunut verenluovutus oli muutama viikko sitten, mikä oli Veriryhmämme historian toinen ryhmäluovutuskerta.


Kuva veripankkikirjastamme: Yhteensä 9 luovutusta "tilillä".



Uusia ja vanhoja luovuttajia mahtuu iloiseen ryhmäämme ja myös kannustajaksi saa lähteä :)

Kun olemme oman VeriRyhmä-toiminnan saaneet pyörimään, seuraava haasteemme onkin innostaa muita kanssaeläjiä luovuttamaan ja perustamaan omia VeriRyhmiä.


(Kuva: Jari Jokinen)


Seuraavia yhteisiä ryhmätreffejä veripalveluun on suunnitteilla toukokuun lopulle.
Yhteyksiin.

Jaana 
-VeriRyhmän yhteyshenkilö-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti